På Internet sedan 2006
Över 150.000 kunder
 Skandinaviens största klockbutik  90 dagars öppet köp  Fria returer
Uret.se - No.1 på klockor i Skandinavien
0 varor
UretVintage - Begagnade klockor & Vintage

Lamastone - Smycken

Kundtjänst
Vad kan vi hjälpa dig med?
Ring till vår kundtjänst
Telefonnr: 08-558 015 84
Öppet Måndag till Fredag 09.00 - 16.00

Alltid minst 2 års garanti

Alla klockor hos Uret.se kommer med 2 års garanti eller mer. Beroende på tillverkare och klockserie erbjuder vi två olika garantier; auktoriserad tillverkargaranti alternativt återförsäljargaranti. Vilken garantiform som gäller står angivet i produktbeskrivningen för varje klocka i vårt sortiment. Alla exklusiva klockor levereras auktoriserad tillverkargaranti (world-wide warranty).

Auktoriserad tillverkargaranti (world-wide warranty)

Klockan levereras med giltigt stämplad garanti ifrån auktoriserad återförsäljare. Officiell world-wide garanti innebär att klockan kan lämnas in hos valfri auktoriserad återförsäljare i Sverige och utomlands.

Har du ingen auktoriserad butik i din närhet? Inga problem, skicka klockan till oss så ombesörjer vi garantiärendet åt dig med tillverkaren.

Officiella garantier gäller vanligtvis 24 månader eller längre och världsgarantin och omfattar tillverknings- och materialfel.

Återförsäljargaranti

För de klockor som inte innefattas av tillverkarens officiella garanti, erbjuder vi 24 månaders återförsäljargaranti. Garantins varaktighet står angiven för varje enskild produkt. Läs mer på Kontakta oss angående inlämning/insändande utav en icke välfungerande klocka.

Garantin omfattar tillverknings- och materialfel.

Observara att garantier inte täcker:
- skador som orsakats av felaktig skötsel, slarv eller andra skador som ej beror på material- eller tillverkningsfel.
- skador orsakade av ingrepp av icke kvalificerad reparatör.
- skador krona och glas.
- skador på läderarmband, plastband, länkar samt ytbeläggning på dessa, samt skador på uret.
- fuktskador på ej vattentäta ur (vattentätt = 10 ATM, 100M eller mer).
- om serienumret ändrats eller borttagits.
Observera att originalgarantibevis måste bifogas vid inlämning.

Vad gör jag om min klocka går sönder?

Om ett problem skulle uppstå med din klocka behöver du bara kontakta oss så hjälper vi dig snabbt och bekymmersfritt. Vi hjälper dig med information om vart du kan vända dig alternativt med instruktioner om du önskar oss hjälpa dig dig med ditt ärende.

Handla TaxFree

Uret.se erbjuder TaxFree till alla kunder som enligt svenskt regelverk har rätt att få momsåterbetalning vid utträde ur EU.
TaxFree gäller alla varor överstigande 200 kr som exporteras ur landet inom tredje kalendermånadens utgång.
Återbetalningen är 20 av 25 procentenheter.

Räkneexempel: Vid köp för 50.000 kr så blir återbetalningen 8.000 kr.

Hur gör jag för att handla TaxFree?

1) Ange i kommentarfältet till din order att du önskar TaxFree ihop med din utlandsadress och ditt passnummer

2) Ta med vara, kvitto samt pass till tullens servicedesk på din sista anhalt före utträde ur EU

3) Posta eller maila oss en kopia på ditt stämplade kvitto

Klart! Vi kontrollerar att alla papper är i ordning och gör en återbetalning till dig inom 3 dagar

90 dagars öppet köp

Hos oss handlar du alltid tryggt - vi erbjuder öppet köp i hela 90 dagar. Du kan alltså lugnt köpa dina presenter i god tid, och skulle gåvan inte falla mottagaren i smaken kontaktar du bara oss för bekymmersfritt och kostnadsfritt modellbyte eller snabb återbetalning utan krångel!

För anvisningar om hur ni returnerar, kontakta vår kundtjänst. Mer information om ert returskydd via distanshandelslagen hittar ni hos Konsumentverket.

Att tänka på

För att vi skall kunna ta tillbaka en klocka som du önskar returnera eller byta så får klockan ej har varit synligt använd och vi behöver få återsänt alla tillbehör till klockan såsom box, instruktionsmanualer, skyddsetiketter och tillhörande verktyg.

Kontakta oss före retur om ni har frågor kring varureturen!


Fria returer & byten

Hos oss kan du returnera din klocka eller byta mot en annan modell helt gratis i 90 dagar efter leverans. Retur eller byte är helt gratis, bara kontakta oss så skickar vi en förbetald returfraktsedel till dig.

För anvisningar om hur ni returnerar, kontakta vår kundtjänst. Mer information om ert returskydd via distanshandelslagen hittar ni hos Konsumentverket.

Att tänka på

För att vi skall kunna ta tillbaka en klocka som du önskar returnera eller byta så får klockan ej har varit synligt använd och vi behöver få återsänt alla tillbehör till klockan såsom box, instruktionsmanualer, skyddsetiketter och tillhörande verktyg.

Kontakta oss före retur om ni har frågor kring varureturen!


Säkra betalningsmöjligheter för dig


För att passa kunders olika behov erbjuder vi ett flertal olika betalningsmetoder. Ni kan välja att betala med betalkort, Paypal, direktbetalning eller bankgiro vid beställningstillfället alternativt efter att era varor levererats genom att välja faktura- eller delbetalning. Ihop med våra samarbetspartners PayPal, Handelsbanken, Collector och Worldpay garanterar vi att Era uppgifter behandlas på ett säkert och tryggt sätt. Vi reserverar oss mot ev. felaktiga uppgifter i vårt nätgränssnitt gällande beskrivning, bild, tillgänglighet, priser samt ev. prishöjningar på beställningsvaror utanför vår kontroll.


Direktbetalning via Internetbanken

Direktbetalning via din Internetbank
Via Paynova så erbjuder vi alla kunder hos bankerna SEB, Nordea, Handelsbanken samt Swedbank har med Internetbank möjligheten att betala via direktöverföring. För denna betalmetod så krävs det att man har ett konto hos en bank samt åtkomst till internetbanken via lösenord eller bankdosa.

Kortbetalning

Visa MasterCard American Express
Paynova står för säkerheten vid köp med betalkort. Inlösande bank är Svenska Handelsbanken. För köp med betalkort kommer, efter manuell kontroll, en bekräftelse på att beställningen är utförd att skickas till Er per e-post.

Faktura - betalning efter leverans

Betala mot faktura
Uret.se erbjuder fakturaköp på ordrar upp till 50.000 kr. När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. Fakturan förfaller efter 14 dagar, och en aviavgift på 29 kronor tillkommer. Fakturan sänds via e-post till den adress du anger vid beställningstillfället.

Du kan endast beställa till din folkbokföringsadress när du väljer faktura och du måste vara minst 18 år gammal vid beställningstillfället. När du fått fakturan kan du få valet att delbetala upp till 36 månader genom att betala in det lägsta belopp som i förekommande fall står angivet på fakturan.

En mindre kreditprövning görs som i vissa fall vilket innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

När du beställer mot faktura så är kreditgivande partner antingen Scandinavian Luxury AB (Uret.se) eller Collector Credit AB eller en kombination av båda beroende på orderbelopp, om du tidigare har handlat hos oss samt till vilket land du önskas dina varor skickade. För mer information, kontakta oss.


För att se fullständiga villkor för betalning via faktura, se nedan länkar:
Allmänna villkor för faktura - Scandinavian Luxury AB
Allmänna villkor för faktura - Collector Credit AB

Dela upp betalningen

Delbetala ditt köp
Dela upp din betalning i den takt som passar dig. Välj mellan 3,6,12,24 eller 36 månader. När du väljer detta betalsätt så kommer vi att skicka fakturan till dig med förfallotid i slutet av månaden. De extra avgifter som tillkommer framgår av tabellen nedan samt i kassan när du väljer delbetalningskampanj. För att följa din delbetalningskampanj så behöver du betala det belopp som framgår på fakturan som skickas i mitten på varje månad.

En mindre kreditprövning görs som i vissa fall innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta. Delbetalningsavier sänds via e-post till den adress du anger vid beställningstillfället.

Delbetalningskampanjer
Kampanj 3 månader 6 månader 12 månader 24 månader 36 månader
Ränta: 0 % 0 % 0 % 9,95 % 9,95 %
Betalningar: 3 st 6 st 12 st 24 st 36 st
Uppläggningsavgift: 95 kr 195 kr 195 kr 295 kr 395 kr
Aviavgift: 29 kr 29 kr 29 kr 29 kr 29 kr
Uppläggningsavgiften påförs första delbetalningsavin.

För att se fullständiga villkor för delbetalning med Scandinavian Luxury AB (Uret.se), se nedan länkar:
Allmänna villkor för delbetalning
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Bankgiro

Bankgiro
Vid beställning via bankgiro kommer, efter manuell kontroll, en bekräftelse på att ordern har godkänts och avvaktar bankgiroinsättning att skickas till er per Epost. Inbetalningsinformationen finns i er orderbekräftelse som skickas till er registrerade epostadress. Efter att er inbetalning registrerats skickas en ny bekräftelse på att er order bearbetas. Vid beställning av specialvaror som har lång leveranstid så erbjuder vi alltid möjligheten att betala in en mindre handpenning via bankgiro och resterande belopp i samband med leverans.

PayPal

PayPal
För att betala med PayPal så behöver ni ha ett PayPal-konto. Möjligheten finns vid utcheckning att skapa ett nytt PayPal-konto till vilket ni kan koppla alla de vanligaste betalkorten.

Vid betalning med PayPal är vi extra noga med att era kontouppgifter, kort osv överenstämmer med det faktiska PayPal-kontots uppgifter och tänk på att ett konto med status Verifierad hos PayPal gör att er order kan bearbetas fortare och enklare.

Helförsäkrad leverans

Vi skickar dina varor med Posten och DHL i Sverige och med FedEx för utlandsförsändelser. Våra försändelser är alltid spårbara och helförsäkrade för största möjliga trygghet.

Leveranstider

Om du köper en av våra tusentals lagermodeller skickas din klocka samma eller nästkommande arbetsdag, leverans inom Sverige tar normalt en till två dagar. Kort efter att din försändelse paketerats och skickats får du ett e-postmeddelande med spårningsnummer så att du kan följa paketets väg till dig.
Utlandsförsändelser tar normalt 2-4 dagar i norra europa och något längre för resten av världen.

Vad kostar frakten?

Fraktpriserna varierar beroende på hur mycket du handlar för och vilken fraktmetod du väljer. Returer, ångrade köp, byte och liknade är alltid helt kostnadsfria. Med utleveransen finns en förifylld fraktsedel som klistras på paketet och sedan lämnas försändelsen in hos närmsta postombud. Aktuella fraktkostnader:
Varuvärde: Leveransmetod: Kostnad:
Upp till 1,000 kr      Hämta hos ombud (PostNord / DHL Service Point)     0 kr
1,000 kr till 5,000 kr      Hämta hos ombud (PostNord / DHL Service Point)     49 kr
5,000 kr till 30,000 kr      Hämta hos ombud (PostNord / DHL Service Point)     119 kr
Upp till 30,000 kr      Hemleverans kvällstid (PostNord)     249 kr
Över 30,000 kr      Hämta hos ombud (PostNord / DHL Service Point)     0 kr
Över 30,000 kr      Hemleverans kvällstid (PostNord)     0 kr


Hur returnerar jag en försändelse?

Kontakta oss så skickar vi en retursedel per e-post, med denna kan du enkelt och kostnadsfritt returnera din vara inom 90 dagar om du ångrar ditt köp (klockan måste dock vara oanvänd!). Läs mer om returer här.

Uret Protection - unikt skydd för din klocka

För en förmånlig kostnad erbjuder vi dig att utöka garantiskyddet på din klocka genom Uret Protection. Den vanliga tillverkar/återförsäljargarantin som följer med en klocka täcker material- och produktionsfel och gäller i de flesta fall i 2 år. Uret Protection täcker utöver den vanliga tillverkargarantin bl.a. följande:
  • Skador på boett, spänne, länkar, sprintar, krona, urtavla o.dyl.
  • Krossat eller repat glas
  • Trasigt eller ej välfungerande urverk
  • Stötskador och krosskador
  • Felaktig hantering
  • Vattenskador och fuktskador (minst 5 ATM)
Merparten skador uppkommer normalt av slitage eller av felaktig hantering.
Med vår utökade garanti så åtgärdar vi även dessa fel.

Vad gör du om något händer med din klocka?

Kontakta oss så skickar vi ut en fraktsedel till dig.
Frakten är helt gratis och fullt försäkrad av oss.
Vi reparerar alternativt byter ut din klocka beroende på skadetyp.
Service utförs av kvalificerade urmakare med mångårig erfarenhet.


Vad täcks ej av Uret Protection?

Uret Protection täcker endast de delar av klockan som insändes till oss för reparation, vi ersätter således ej ex. diamanter eller guldspännen om de defekta delarna ej medföljer klockan vid reparation. Den utökade garantin täcker ej normalt slitage på läder, textil samt gummi. Garantin täcker inte vattenskador på klockor med ett vattenskydd understigande 5 ATM då dessa klockor inte är byggda för att motstå vatten över huvud taget.

Hur väljer jag Uret Protection?

När du checkar ut din varukorg så kommer du att kunna välja för vilken/vilka produkter du önskar en utökad garanti samt hur lång period garantin skall gälla.

Vad kostar Uret Protection?

Priset för det utökade skadeskyddet beror på klockans pris, du hittar aktuellt Uret Protection-pris på produktsidorna.

Vanliga frågor - FAQ

Klockkunskap - ett litet lexikon


Analog klocka
I klocksammanhang betyder analog visning att klockan visar tiden med hjälp av visare motsatsen till analog visning är digital visning där tiden visas på en LCD-display.

Alarm
En klocka med alarm har någon form av påminnelsefunktion.

Antireflexbehandlat
Glaset på en klocka är ofta antireflexbehandlat, i praktiken innebär detta att du kan se vad klockan är trots att solen skiner på den.

ATM
ATM står för atmosfärens övertryck, när en klocka sänks ner i vatten så uppstår ett tryck. Ett ATM motsvarar ungefär 10 Meter. För att kunna bada med en klocka så rekommenderas att den klarar 10 ATM vilket är ungefär lika mycket som 100 Meter. Vill man kunna dyka med sin klocka så rekommenderas att den klarar 20 ATM.

Arabiska siffror
Arabiska köpmän introducerade på medeltiden de siffrorna vi idag använder i västvärlden. De kallas därför arabiska ( 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9).

Bakboett
Bakboetten är baksidan på boetten och finns som skruv- alternativt tryckbakboett. Bakboetten på en exklusiv klocka är ofta konstnärligt utformad. Den kan ha inskriptioner och vara transparent. En transparent bakboett fungerar som ett fönster in till klockan och visar således urverket.

Bakåtriktad display
En bakåtriktad display visar tiden linjärt istället för, som de flesta analoga klockor gör, cirkulärt.

Batteri
Se kvarts.

Batteriindikator
En klocka med batteriindikator visar har en indikator som visar när batteriet håller på att ta slut och måste bytas.

Boett
Boetten är skalet urverket är monterat i. Det kan vara tillverkat i material såsom stål, guld, titan eller platina.

Bygelspänne
Ett bygelspänne påminner om spännet som håller ihop ett midjebälte. Bygelspännet är ett klassiskt spänne som ofta används för att hålla ihop läder- och gummiarmband.

Diameter
Diametern på en klocka avser måttet på yttersidan av boetten mellan klockan tre och nio (exklusive krona).

Eco Drive
Eco Drive är en ljusdriven serie från Citizen. Förenklat så innebär tekniken att en panel alstrar ljusenergi som sedan lagras i ett litiumbatteri. Detta gör att batteriet under överskådlig tid aldrig behöver bytas.

Evig kalender
En evig kalender tar hänsyn till månaders längd och skottår. En skottdag läggs till varje år som är jämnt delbart med fyra, emellertid så finns det undantag då året är delbart med 100 men inte 400. Detta innebär att exempelvis år 2100, 2200, 2300 och 2500 inte är skottår trots att de är jämnt delbara med fyra. Endast de mest avancerade klockorna med evig kalender tar hänsyn till dessa undantag.

Glad klocka
När en klocka visar tio minuter över tio alternativt tio minuter i två så brukar man säga att klockan ler. Klockor som fotograferas i marknadsföringssammanhang brukar fotas när de är glada.

Glas
Glaset i en armbandsklocka finns i två huvudvarianter; safir och mineralglas. De flesta exklusiva klockor som tillverkas nuförtiden har safirglas. Safirglaset är mycket reptåligt. Mineralglas har emellertid fördelen att det inte går i bitar om det krossas.

GMT
GMT, Greenwich Mean Time, är en tidzon som definieras att sammanfalla med UTC (Coordinated Universal Time). UTC är basen för civila tidsangivelser och håller med hjälp av atomur mycket hör precision. I klocksammanhang betyder GMT att klockan har stöd för två tidzoner.

Guilloche
Guilloche är en dekoration som i klocksammanhang vanligen används för utsmyckning av urtavlor. När en äkta guilloche tillverkas så används ett verktyg för att skära in ett mönster i urtavlan. Det är en dyr process, därför stämplar de flesta klocktillverkarna istället in mönstret. Breguet är ett av få företag som fortfarande skär in guillochemönster i alla sina klockor.

Gångreserv
Gångreserven är den tid en klocka går efter att den blivit uppdragen (alternativt kinetiskt laddad). Kvartsur har en gångtid som varar tiden mellan batteribyte.

Gångreservindikator
En del klockor har en display som visar hur mycket gångreserv som finns kvar. Denna dislay kallas gångreservindikator

Hesalit
En typ av plexi som Omega använder som glas i en del av sina klockor. Hesalit har, som andra plexiglas, fördelen att det ej splittras vid krossningstillfälle och har därför använts i klockor vid rymdfärder.

Horn
Horn är de fyra metallbitar som håller används för att sammanfoga armbandet och boetten.

Höjd
Höjden på klocka mäts från undersidan till ovansidan av boetten.

Indexmarkeringar
Markeringar för hela timmar på en urtavla. De är vanligen utformade som streck, punkter, arabiska siffror, romerska siffror alternativt diamanter.

Juvel
För att minimera friktion och öka gångnoggranhet så används juveler som lager i gångsystemet på en klocka. Juveler tillverkas på samma sätt som safirglas (vilket ofta används som glas i en klocka). När ett urverk har många juveler så tyder det ofta på bra kvalitet.

Kaliber
Kaliber refererar till själva urverket och dess rörelse. En avancerad kaliber kan driva flera komplikationer såsom kronograf, evig kalender och minutrepetion. Indirekt så är det även kalibern som avgör hur lång gångreserv en klocka har.

Keramik
Keramik är ett allt mer vanligt material som används vid tillverkning av klockor. Det är ett mycket hållbart och reptåligt material. Materialet har också den fördelen att det behåller sin färg och lyster över tid.

Komplikation
En klocka som har extra funktioner såsom kronograf, evig kalender e.t.c. har komplikationer. En klocka med många sådana komplikationer (extra funktioner) kallas "grande complication".

Krona
Kronan är en knapp som används bland annat för att ställa tid och datum samt vrida upp klockan. Den är vanligen placerad klockan tre på klockan.

Kronograf
Kronograf är en komplikation som används för att mäta tidsintervaller.

Kronometer
En kronometer är en klocka som gått igenom precisionstester vid ett oberoende institut.

Mekaniska ur
Varje enskilt ur som fått benämningen har kontrollerats i sexton dygn i tre olika temperaturer och i fem olika positioner. En mekanisk klocka får inte tappa mer en 4 sekunder per dygn och inte forta sig mer än 6 sekunder.

Kvartsur
Varje enskilt ur som fått benämningen har kontrollerats i elva dygn i tre olika temperaturer och i en position. Ett kvartsur ska ha en gångprecision som är 10 gånger högre en vad som krävs av ett konventionellt kvartsur. En kvartsklocka får inte tappa mer en 0,2 sekunder per dygn och inte forta sig mer än 0,2 sekunder.

Om klockan blir godkänd så utfärdas ett Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (C.O.S.C) certifikat.

Kvarts
Kvarts är en bergskristall i klockindustrin används såtillvida att den sätts i svängning av en elektronisk krets. Idag använder man syntetiska kristaller som efter slipning kan hålla en mycket konstant frekvens. Kvartsklockor går ofta mycket exakt och kallas också batteridrivna klockor.

Limiterad upplaga
En klocka som endast är producerad i ett fast antal exemplar är limiterad. Dessa klockor är ofta svåra att få tag i.

Mekanisk, Automatisk
I en automatisk klocka dras en drivfjäder upp via en rotor, energin för att rotorn ska röra sig kommer av den kinetiska energi dess bärare åstadkommer. Om bäraren lägger ifrån sig klockan så håller den alstrade energin (gångreserven) klockan igång. Gångreserven räcker vanligtvis ett till tre dygn.

Mekanisk, Handdragen
En mekanisk klocka dras upp för hand. Den alstrade energin (gångreserven) håller vanligen ett till tre dygn.

Minutrepetition
Minutrepetition är en av de mest komplicerade komplikationerna. Den utlöser ett ringverk vid vissa bestämda tider.

Månfas
En klocka har en månfaskomplikation visar på urtavlan månens kalender.

PVD
PVD (Physical Vapour Deposition) är en ytbehandling av ett material. Det ger en yta som är tålig och som har låg friktion. Klockor som PVD-behandlas är vanligen tillverkade i stål alternativt titan.

Pärlemor
Pärlemor (MOP, eng. Mother of Pearl) kallas också Nacre och är ett organiskt kompositmaterial. Materialet används ibland vid tillverkning av urtavlor. Tissot var det första märket att tillverka en klocka helt i pärlemor.

Rattrapante
Rattrapante är en avancerad komplikation som består i en andra sekundvisare som rör sig oberoende av den första. Kronografer med rattrapante gör att man kan mäta flera tider samtidigt.

Ring
Ringen eller bezelen är det den metallram som klockans glas är fastsatt i boetten med. Den kan vara fast eller rörlig i en alternativt båda riktningarna.

Romerska siffror
En klocka har vanligen indexmarkeringar som streck, arabiska siffror alternativt romerska siffror. De romerska siffrorna är på en klocka I, II, III, IIII, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII.

Skelettur
Ett skelettur har en transparent bakboett samt urtavla. Detta gör att man kan se igenom klockan. Dessa klockor är ofta mycket konstnärligt utformade.

Skruvkrona
Skruvkronor används ofta på dykarklockor, kronan skruvas in för att vatten inte ska ha möjlighet att komma in.

Säkerhetsventil, Helium
En ventil som vid djuphavsdykning från dykarklockor kan användas för att förhindra övertryck i klockan.

Takometer
En takometer är en skala för att mäta hastigheter. Takometern konverterar sekunder (maximalt 60) till kilometer i timmen. För att kunna använda takometern så måste en referenssträcka finnas tillgänglig.

Transparent bakboett
En klocka som har en transparent bakboett har ett glas på undersidan av boetten i vilket det går att se urverket igenom. Urverken på dessa klockor är ofta vackert utformade.

Tritium
Tritium är en svagt radioaktiv färg som används för att göra exempelvis indexmarkeringar och visare "självlysande". Tritiumet används i så pass liten mängd att det inte är farligt. Alla klockor som har använder sig av tritium måste emellertid tid märkas med ett T. Detta T finns på sådan ur synliga i närheten av klockan sex.

Tourbillon
Tourbillon uppfanns av Louis Breguet år 1801. Den tar hjälp av en roterande plattform för att kompenserar vertikala positionsfel (störning av gravitation). Komplikationen är idag trendig och tillverkas i olika varianter av bland annat Jaeger-LeCoultre.

Vattenskydd
Tätheten hos en klocka påverkas av tid, värme, slitage och yttre påverkan. Även om en vattenskyddad klocka tål att du duschar eller diskar är det inget vi rekommenderar. Tvål, schampo och parfym kan förstöra packningarna i förtid. Har du badat i saltvatten är det viktigt att skölja av klockan i sött vatten efteråt. Använd heller inte knapparna när klockan är under vatten, och se till att den gängade kronan är ordentlig fastskruvad.

Det är vanligt att tillverkaren anger vilket vattentryck din klocka tål. Detta kan anges i meter (m) eller i atmosfärer (atm), där 1 atm motsvarar 10 m. Men tillverkarnas beteckningar som t ex "water resistant" och "water proof" stämmer inte överens med nationell praxis. Observera också att dessa tal inte har något att göra med hur djupt du kan dyka med din klocka.

För att en klocka ska gå att bada med så krävs att den klarar minst 100 Meter (10 ATM). För dykning krävs att den klarar minst 200 Meter (20 ATM). Det rekommenderas dock att ni låter en urmakare gå igenom klockan innan varje badsäsong. 20 ATM:s vattenskydd hjälper inte om klockan har torra packningar eller ett sprucket glas. En klocka som har ett vattenskydd under 100 Meter (10 ATM) tål normalt endast vattenstänk. Bell & Ross's Hydromax har rekordet vad gäller vattentryck. Den klarar kompression på 11100 meters djup, vilket är djupare än något hav på jorden.

Vibration
Pendeln eller något annat svängande element i en mekanisk klocka begränsas av två ståndpunkter. Denna pendel svänger normalt mellan fem och sex gånger per sekund (18000-21600 gånger per timme). En klocka som har en hög svängningsfrekvens (vibration) kan svänga upp till 10 gånger per sekund (36000 gånger per timme).

Vikt
Vikt avser vikten på klockan inklusive armband och spänne.

Viklås
Viklåset uppfanns troligen av Cartier. Det består av två eller flera metallremsor vilka är formade efter handleden. Viklås kallas ibland också för placeringsspänne. Klicka här att se ett exempel på en Tag Heuer klocka som har ett viklås.

Vänsterställd krona
En vänsterställd krona har helt enkelt kronan på vänster sida istället för där den är normalt placerad (på höger sida klockan tre).
Here be Contact US
Uret.se - FöretagsinformationScandinavian Luxury Group
Organisationsnr. 556721-6170
VAT-nummer: SE-556721617001
Företagssäte: Stockholm
Innehar F-skattesedel

Huvudkontor
Götgatan 19
116 46 Stockholm
tel. 08-558 015 84

Utdelningsadress/Varureturer
Box 11256
100 61 Stockholm

Vi är ett svenskt aktiebolag med säte i Stockholm. Vår vision är att kunna erbjuda ett attraktivt sortiment kombinerat med god service och konkurrenskraftiga priser!

Joel Lagerroos, VD
 Kundomdöme på Prisjakt:
 
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.


Uret.se - Skandinaviens största klockbutik © 2006-2017 - armbandsur
KlockorKlokkerUreKellotZegarki En del av Scandinavian Luxury Group